TYPOLOGY: Residence
LOCATION: Luxembourg-Neudorf, Luxembourg
year: 2019
Size: 110 m2

Interior architect’s apartment

Finally! Each architect has a dream of designing objects for him/herself. It took 3 years to design this new interior starting from rough and unfinished structure.

With our own vision and experience, we gave a freedom to our ideas and designed creative, minimalistic and elegant pieces that resulted in the inspiring home you see here.

Our inspiration was taken from the surrounding area of this nice, calm and natural part of the Luxembourg city.

The colour scheme as well the finishing materials were chosen to reflect the roughness of the surrounding cliffs, contrasts of the forests and peacefulness of the sky.

The interior was designed with a use of natural materials like wood, stone, wool and leather giving the most natural way to settle into it.

We love to test new martials and unconventional solutions and this interior was a perfect place for it. You may find here very compact yet functional and comfortable kitchen, that was a real challenge for the carpenter. The living area is naturally divided into three different areas: sitting, dining and cooking. The balcony, opening with two sides to the living room, became instinctively a fourth area to explore. During the summer days it makes a perfect fusion of the living and dining place in the apartment.

The bathrooms were inspired by stone and water that used to go through the valley where the apartment is located. Bathroom interior design was created by connecting the simplicity with elegant details. Thanks to the tailored made solutions, every possibility of the storage space was well managed in a way that it doesn’t obstruct the space.

Another trick that was used in the interior design of this apartment were the mirrors, that helped to enlarge the narrow entry space, and optically widened the bathrooms.

The idea of the minimalism is reflected the best in the corridor, which design was inspired by the hand drawing of black lines on a white background, exactly like those on the Picasso’s prints that are exposed on the walls. The interior design is kept in a monochrome colour scheme, exposing the black contours of the doors, handles and ceiling spots out from the white background.

Master bedroom design aimed for being an oasis of peace and calmness covered under the blue-sky colour scheme.
Children room was a perfect place to explore and design every square meter in a way that is user friendly and light optically so it matches the rest of the apartment.

Before

Plan

 

Works