typology: residence
location: LUXEMBOURG-EICH, LUXEMBOURG
year: 2019
size: 100.86 m2

EICH project

The challenge in this project was to redo the functional scheme of the interior. Together with the family life changing and with the kids growing, the interior needed adaptations as well.
Therefore, firstly, we worked with the client on the functional scheme and reviewed their everyday needs. Secondly, we updated the colour palette that reflected their style of living and finally, we designed more storage that allowed them to hide discreetly all the belongings that had been collected over the years.
Our mission covered the boy’s room as well, in which the interest of football was happily married with the interior design.
In the bathrooms, we added a full wall of mirror cabinets and adapted the basins area without going into deeper renovation works.
Master bedroom was granted with a new, calming wallpaper and a comfy, upholstered bed with a cushion style headboard. All kept in bright and neutral colours that give a rest to the eyes.

Project photos

Before

Plan

 

Works