typology: residence
location: Luxembourg-Hollerich, Luxembourg
year: 2018
size: 56.63 m2

Apartment in Hollerich

The assignment was to complete modernize an old apartment in Hollerich and to adapt it to the lifestyle and needs of a single with elevated needs. The renovation was made to increase the value of the apartment and improve the standard of living.
The main change was to open the kitchen onto the living room, thanks to which a lot of natural light came deeper into the interior creating a feeling of the generous space.
The new kitchen with its bespoke furniture were designed to follow the eastern temperament of the client, where black with gold accents on the creamy background were the leading theme for the whole interior. The kitchen, with its smartly designed cabinets, was separated from the living room by the half-island with a full wooden bar top.
The real challenge in this project was to design a relatively small bathroom and to fit there a double bathtub with hydro massage, while keeping the toilet and a washbasin with some additional storage solutions. Challenge accepted, challenge completed.

Project photos

Before

Plan

 

Works